Una gran indústria de la Bordeta, la història de Can Batlló

A la secció ‘Va passar aquí’ d'”El matí de Barcelona” fem una radiografia del que va ser i ha esdevingut aquest fàbrica tèxtil

Fundada per Joan Batlló 1878 es tractava d'una fàbrica total, on es feien tots els processos del tèxtil. Repassem com van ser els orígens, l'etapa de la Guerra Civil, i fins a l'actualitat, en què s'ha convertit en un exemple emblemàtic de lluita i d’objectiu complert de la lluita veïnal.

Amb el periodista Ernest Cauhé, i l'historiador de Sants, Agus Giralt, repassem i recordem tot el que ha significat Can Batlló.

"Vet aquí una indústria que ha vist passar l’últim segle i mig d’història de la ciutat i ha estat el fidel reflex de cada època, cada règim. Diuen que el seu fundador, allà cap a finals del segle XIX treballava tantes hores i tant com els obrers. Homes, dones i nens van servir de mà d’obra per a una fàbrica total. Una gran indústria del tèxtil que ha viscut l’eclosió de la revolució industrial, l’esperança de la República, els anys de col·lectivització de la guerra i l’era de favors, grans aconseguidors i farsants multimilionaris del franquisme. Avui continua parcialment adaptada als nous temps, amb un projecte social i veïnal en marxa, i amb molta feina per fer i conservar un patrimoni únic. Al barri de la Bordeta, l’ha vist passar de tots colors, el recinte fabril de Can Batlló."

Escolta la secció aquí