El govern municipal inicia els contactes per aprovar les ordenances fiscals i el pressupost

Aquesta setmana han de començar els primers contactes del govern municipal amb l'oposició per tirar endavant les ordenances fiscals i el pressupost de l'any que ve. Els primers partits que cridarà l'alcaldessa, Ada Colau, per buscar-ne el suport són ERC, el PSC i la CUP Capgirem Barcelona. De fet, el calendari pressiona perquè els impostos i les taxes municipals s'han de tenir aprovades abans de finals d'any per poder entrar en vigor.

L'executiu vol aprovar les ordenances fiscals en Comissió de Govern dimecres de la setmana que ve. També pretén que la Comissió d'Economia i Hisenda hi doni el primer vistiplau el dia 20, i que el ple de finals de mes les tiri endavant inicialment. Després d'un període d'exposició pública, la intenció és que l'aprovació definitiva de les taxes i els impostos sigui al ple del 23 de desembre. El govern ja va anunciar aquest estiu que per a l'any que ve planteja congelar l'IBI i augmentar les bonificacions. A més, ha iniciat una revisió del cadastre per actualitzar les quotes el 2017 i fer-les més socials.

Però perquè el calendari que ha dissenyat el govern es compleixi, caldrà obrir el diàleg amb els grups, que és el que precisament li van demanar al ple de divendres passat. De moment, els partits no confirmen cap reunió oficial, tot i que l'executiu preveu fer els primers contactes aquesta setmana, donant prioritat a ERC, el PSC i la CUP Capgirem Barcelona. El debat dels impostos i les taxes anirà lligat també al del pressupost de 2016, que el govern pretén aprovar definitivament al desembre, tot i que en aquest cas el calendari és més flexible. Caldrà veure si al final d'aquest procés es repeteix la foto de l'entesa que hi va haver al juliol amb Esquerra i PSC per fixar mesures urgents contra la pobresa.

CiU critica que se'ls exclogui del diàleg

En un comunicat, la regidora de CiU Sònia Recasens ha lamentat que el govern "no parli amb tots els grups" sobre ordenances fiscals i pressupostos. Recasens considera "un menyspreu" que l'executiu no abordi aquests temes amb "el principal grup de l'oposició. També des de Ciutadans s'ha confirmat a BTV que no tenen prevista cap trobada amb el govern per aquestes qüestions. Fonts municipals asseguren que l'executiu buscarà "grans acords i pactes de ciutat en temes importants".