El govern recull més de 6.000 propostes ciutadanes al Programa d’Actuació Municipal (PAM)

Set de cada 10 propostes de les que van fer ciutadans i entitats durant el procés participatiu del PAM seran escoltades i debatudes. L'Ajuntament les vol incorporar al Programa d'Actuació Municipal, tot i que per tirar endavant les més de 6.000 propostes, des del cobriment de la ronda de Dalt fins a l'abaratiment dels serveis funeraris, necessitaran l'aprovació dels grups polítics.

El regidor de Presidència, Eloi Badia, ha admès que posar-se d'acord "amb un govern fraccionat serà difícil" i que això comportarà repassar cadascuna de les mesures. Un fet que podria endarrerir encara més l'aprovació del PAM.

De les 10.860 propostes que es van recollir mitjançant la plataforma digital Decidim.Barcelona, 1.300 van sortir del mateix consistori i la resta, 9.560, de la ciutadania. D'aquestes últimes, la voluntat del consistori és incorporar-ne més de 6.000 al PAM. La proposta més votada, i que més controvèrsia va generar, és el cobriment de la ronda de Dalt. Després de la polèmica, l'Ajuntament finalment es va comprometre a invertir 15 milions d'euros a iniciar les obres i arribar "fins on es pugui" durant el mandat.

Entre altres mesures que s'han acceptat, hi ha la remunicipalització de l'aigua, la promoció de cooperatives de consum i productes de proximitat, i reduir els preus dels serveis funeraris. Segons ha explicat la regidora de Participació, Gala Pin, aquest divendres es donarà resposta, a través de correu electrònic, a totes les persones i entitats que hi van dir la seva durant el procés participatiu. En el cas de les propostes rebutjades, es justificarà degudament per què no han estat acceptades.