Govern i oposició s’enfronten per la durada dels debats en les comissions

Pisarello diu que les intervencions sense límit de temps són “absolutament irracionals” i aixeca el rebuig dels partits

La Comissió de Presidència ha debatut aquest dimecres durant més d'una hora i mitja la creació de la nova empresa funerària municipal, un debat en què els grups no tenien limitació de temps. En acabar, el primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, ha demanat la paraula per denunciar "l'ús totalment distorsionat" que, al seu parer, l'oposició fa dels instruments de control al govern. La intervenció de Pisarello ha generat un agre debat amb els grups i amb algun toc d'ironia.

En les comissions, només les mesures de govern, els informes, les compareixences, les proposicions i els precs i les preguntes tenen limitació de temps. Els punts executius, com el de la funerària, no en tenen. "Els debats sense límit de temps són absolutament irracionals", ha dit Pisarello, que ha reclamat posar també limitació temporal "per respecte a la premsa i als ciutadans que ens segueixen".

"Els reis de la participació ens diuen que fa una hora i mitja que escolten un debat; doncs sí, senyor Pisarello, aquestes són les seves funcions", ha replicat Sònia Recasens (grup Demòcrata). Des de Cs, Paco Sierra ha dit que les paraules del primer tinent d'alcalde "no són admissibles". "És un tema que interessa, i si el debat dura dues hores, dura dues hores", ha afegit Trini Capdevila (ERC). Des del PP, Xavier Mulleras ha criticat que el govern vulgui "censurar debats quan no li agrada el que escolta". El regidor de la CUP Josep Garganté ha posat ironia al debat i ha retret als altres grups que en els debats "us repetiu com l'all".