El Govern diu que sancionarà els manifestants per bloquejar l’AVE i les carreteres

Mariano Rajoy assegura que ja s’han obert els procediments pertinents per sancionar els protagonistes d’aquests fets durant la vaga general

Les persones que van bloquejar les vies de l'AVE i les carreteres el 8 de novembre, dia de la vaga general, seran sancionades pel Govern espanyol, segons ha dit el mateix president, tot i que no ha concretat com s'havien fet les identificacions. Mariano Rajoy ha titllat aquestes persones de "bàrbares" i "extremistes radicals".

El president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, ha assegurat que les persones que van tallar les vies de l'AVE a l'estació de Sants durant la vaga general i també les carreteres estan fitxats i seran sancionats. Així ho ha dit aquest dimarts en una entrevista a la Cadena COPE, on ha titllat de bàrbars i extremistes radicals els manifestants, contra els quals -assegura Rajoy- ja s'han obert els procediments pertinents, en alguns casos judicials i en altres administratius.

En la mateixa entrevista Rajoy ha lamentat les afectacions durant la jornada de vaga i ha defensat el paper dels cossos i forces de seguretat al llarg d'aquella jornada. El president del Govern espanyol ha qualificat, a més,  d'irresponsables les famílies que van fer servir d'"escuts humans" els seus fills a les carreteres durant la vaga general.