El Govern espanyol vol que l’advocat de l’Estat denunciï els episodis de “turismofòbia”

La petició es refereix als atacs contra un Bus Turístic i bicicletes de lloguer a Barcelona i les Balears

Les accions contra la massificació turística continuen generant rebuig entre les administracions. Ara el Govern espanyol ha instat l'Advocacia de l'Estat que prengui partida davant "d'aquests actes vandàlics" i que s'actuï "fins a les últimes conseqüències" per mantenir la seguretat dels turistes que visiten Espanya.

A través d'un comunicat de La Moncloa, el Ministeri d'Energia, Turisme i Agenda Digital ha demanat a l'Advocacia de l'Estat que denunciï els atacs contra el turisme que hi va haver a Barcelona i les Balears per garantir "la seguretat dels visitants". En el text, el Govern espanyol recorda que el turisme representa un 11 % del PIB per a l'economia espanyola.

Aquesta no és l'única mostra de rebuig que fan les administracions davant d'aquests actes, reivindicats per Arran a Barcelona. La Generalitat es va personar com a acusació particular en el cas de l'atac al Bus Turístic del 27 de juliol amb la intenció de "vetllar pels visitants i per la imatge de Catalunya". Per la seva banda, l'Ajuntament va celebrar una reunió extraordinària, forçada pel grup Demòcrata i el PP, per abordar la qüestió.