El govern descarta municipalitzar el servei de neteja arran del suposat frau d’FCC

El Ple ha aprovat una proposta d'ERC que, entre altres qüestions, insta el govern a encarregar un informe per estudiar la viabilitat econòmica i tècnica de municipalitzar totalment o parcialment el servei de neteja viària i recollida de residus. La proposició ha rebut el suport de la CUP, el vot contrari de C's i l'abstenció de BComú, CiU, PSC i PP. Malgrat això, la tinenta d'alcalde Janet Sanz s'ha mostrat reticent a municipalitzar el servei tal com demanava Alfred Bosch (ERC).

En el debat, el  socialista Daniel Mòdol,  soci de govern, ha dit que l'externalització del servei no li treu cap control públic i que és un bon sistema de gestió. La tinenta d'alcalde d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, ha reclamat que qualsevol proposta per millorar un servei compti amb "un major consens". En referència al presumpte frau d'FCC, Sanz ha dit que "una ciutat no pot decidir per un suposat frau si cal o no remunicipalitzar un servei", ha sentenciat Sanz. Des d'ERC, Alfred Bosch ha demanat "netejar el servei de neteja" i ha lamentat que BComú es negui a complir el seu  programa electoral.

La proposta dels republicans s'ha aprovat per 8 vots a favor, 5 en contra i 28 abstencions. En el que sí que han coincidit els grups és en la necessitat de fer una auditoria de la gestió que l'empresa FCC ha fet del servei de neteja viària i recollida de residus els últims anys arran del suposat frau que es va destapar. María José Lecha (CUP) ha dit que el 2019, coincidint amb la finalització del contracte, la ciutat té l'oportunitat de remunicipalitzar el servei. "No hi ha excuses, només més motius que mai", ha conclòs.