El govern afirma que no hi ha hagut “cap destrucció de patrimoni” del rec Comtal

La regidora de Sant Andreu, Carmen Andrés, ha assegurat que les últimes obres properes al rec Comtal no han afectat cap element de valor patrimonial. Ha respost, així, a les crítiques dels grups municipals d'ERC i la CUP, que van denunciar que s'havia malmès un mur històric. Andrés, a més, ha instat l'oposició a votar a favor dels pressupostos municipals de l'any vinent per poder tancar el Pla director del rec Comtal.

Carmen Andrés ha comparegut a la Comissió de Cultura d'aquest dijous a iniciativa de la CUP, un dels dos partits que la setmana anterior van denunciar una suposada destrossa al rec Comtal. Andrés, però, ha afirmat que no hi ha hagut "cap destrucció de patrimoni", ja que el mur enderrocat no forma part del rec Comtal. El govern afirma que tampoc no s'han malmès els pous i ha assegurat que les dues fites que hi havia s'han traslladat a magatzems municipals.

Pel que fa a la crítica de la CUP i ERC per l'absència d'un arquitecte durant els treballs, Andrés ha replicat que el mur tombat no ho requeria, en no incloure's al conjunt arquitectònic. La regidora del districte també ha assegurat que el pla director que ha de regular la gestió del rec Comtal està gairebé llest, en espera d'obtenir una dotació econòmica. Per aquest motiu, Andrés ha demanat que els grups votin a favor dels pressupostos municipals: "Si no, no ho podrem fer", ha sentenciat.