L’Hospital Sant Joan de Déu té una unitat canina que ajuda els nens ingressats

L'experiència d'un ingrés hospitalari pot resultar traumàtica per a un infant. Perquè no ho sigui tant, l'Hospital Sant Joan de Déu té des de fa un any una unitat d'intervenció amb gossos que ajuden a motivar els pacients a fer el tractament que necessiten. Els nens estan encantats amb la companyia dels gossos, que estan especialment ensinistrats.

La unitat és la primera de tot Espanya que s'integra en l'estructura d'un hospital. Són cinc gossos i en un any ja han ajudat més d'un miler de nens ingressats al centre. La intervenció canina fa que els nens se sentin més motivats i tinguin menys por de la presència mèdica o la necessitat de rebre un tractament.

Els gossos han estat seleccionats i educats per ajudar els nens des que van néixer. Els animals visiten diàriament les sales d'espera per distreure els nens i col·laboren a urgències per relaxar infants als quals s'ha de posar una via. També intervenen en els casos de traumatologia per motivar els menors  a caminar o fer els exercicis.