Els gossos també necessiten cangurs

Què fer amb les mascotes quan marxem de vacances? A banda de demanar per enèsim cop el favor per deixar-les amb algun familiar o amic, cada vegada apareixen més opcions per encarregar-ho a d'altres. Més enllà de les residències, també hi ha cangurs professionals, que ofereixen els seus serveis a través d'Internet.

En Javier Tierno s'ofereix com a cangur a través d'una plataforma virtual que connecta oferta i demanda. Quan aquesta connexió fructifica, el contacte entre el propietari del gos i el cangur comença amb una entrevista prèvia sense l'animal, molt útil per intuir en quines condicions viurà el gos. Aquesta fórmula és, de cara al propietari, molt bona per conèixer la realitat de com estarà el seu gos: "Si vas a una residència, sí que la veuràs, però tampoc no tens tan clar com serà", explica en Javier.

Els cangurs reben una remuneració a canvi d'aquest servei personalitzat. El d'en Javier és un dels molts cangurs que la plataforma Dog Buddy ha resolt en l'últim any i mig: 240.000 nits en els sis països on treballa.

De fet, segons la responsable de màrqueting de la plataforma, Rossella Fassolli, "Dog Buddy permet que els cangurs triïn ells mateixos la seva tarifa, depenent de l'experiència, les titulacions, el tipus de casa que tenen... I al propietari li permet fer una recerca per codi postal o ciutat, i veure tots els perfils dels cangurs de la zona".

Aquesta plataforma es fa càrrec de les assegurances veterinàries i de responsabilitat civil. Però hi ha cangurs com en Javi que, a més, tenen per costum informar cada dia el propietari del gos que té al seu càrrec, enviant-li fotos o explicant-li les activitats ha fet.