Una glopada d’aire més calent arribarà dijous

La primera onada de calor d’aquesta temporada va tocar sostre dijous passat i aquest dijous arribarà la segona tongada

Després de nou dies seguits amb temperatura màxima superior als 30 ºC a la ciutat, dilluns baixarà lleugerament. A partir de dimecres i sobretot dijous tornarà la calor canicular, amb termòmetres de fins a 33 ºC durant el dia i més de 25 ºC durant la nit.

La primavera s'acomiada amb una onada de calor que va iniciar-se el dia 10 de juny i va tocar sostre el dia 15 de juny, amb una temperatura màxima a l'Observatori Fabra de quasi 33 ºC.

Aquest dilluns, 19 de juny, la calor afluixarà una mica però els mapes del temps ja entreveuen una altra glopada d'aire molt calent. Es tracta d'una massa càlida, procedent del nord d'Àfrica, i que tornarà a enfilar les temperatures entre dijous, 22, i dissabte, 24 de juny. Veurem si es tornen a superar alguns rècords històrics. De moment, podem assegurar que és la calor més primerenca des del juny del 2003.

Per suportar la calor, sobretot en cap de setmana, els barcelonins s’acosten a la platja per refrescar-se. També és recomanable portar a sobre una ampolla d’aigua fresca o altres begudes per mantenir-se hidratats. Altres imatges d’aquests dies són els vanos a la mà, les gorres i, fins i tot, alguns paraigües per protegir la pell dels rajos solars.