El Gimnàs Sant Pau continuarà actiu fins, com a mínim, al 2020

La propietat de la finca i els responsables de l’equipament signaran un contracte de lloguer fins al 30 de juny del 2020 amb possibilitat de prorrogar-lo un any més

Han calgut set mesos de converses entre el districte de Ciutat Vella, la propietat de l'edifici i la cooperativa que gestiona el Gimnàs Sant Pau per arribar a aquest acord. L'equipament podrà mantenir la tasca social que desenvolupa al Raval amb menors i persones en risc d'exclusió social, com a mínim, tres anys més. Els propietaris han renunciat a una part del deute i la resta, 16.000 euros, hauran de ser abonats pels responsables del gimnàs abans del 28 d'abril. Per això han engegat una campanya de micromecenatge a Verkami. L'acord també preveu que l'Ajuntament comprarà la finca del carrer de la Reina Amàlia, 10, actualment dels mateixos propietaris del gimnàs, per fer-hi habitatge social.

Si no paguen 16.000 euros, no podran quedar-se

L'activitat esportiva i la funció social al barri del Raval es continuarà promovent des dels baixos de la ronda de Sant Pau, 46, fins al juny del 2020. La propietat i la cooperativa que gestiona el gimnàs signaran un nou contracte de lloguer. A canvi, però, els responsables del projecte hauran de pagar les mensualitats que deuen de l'any 2015 i les del 2017, així com els costos del procediment judicial que es va iniciar per impagaments. Necessiten 16.000 euros abans del 28 d'abril. Per aconseguir-ho han iniciat una campanya de micromecenatge a Verkami. Demanen a 16.000 persones que hi aportin un euro. La celebració dels 75 anys del gimnàs aquest diumenge servirà per fer-ne difusió.

La propietat també haurà de complir amb la seva part de l'acord: renunciar als deutes de l'any 2016 i retirar el contenciós judicial per instar el desnonament del local.

Un nou edifici per a pisos socials

L'acord signat a tres bandes també inclou la compra per part de l'Ajuntament del bloc que hi ha al carrer de la Reina Amàlia, 10. La finca, dels mateixos propietaris que el Gimnàs Sant Pau, es destinarà a habitatge social. Aquesta reclamació s'havia fet al llarg de tota la campanya per salvar l'equipament esportiu. Sobre la finca del gimnàs, el consistori farà servir el dret de tanteig i retracte fins al juny del 2020.