“Si a Catalunya es vota, a Barcelona evidentment es podrà votar”

Pisarello diu a betevé que estan dialogant amb la Generalitat perquè els barcelonins es puguin expressar en el referèndum de l’1-O

El primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, s'ha mostrat confiat que els barcelonins podran votar en el referèndum de l'1 d'octubre. "Si a Catalunya es vota, a Barcelona evidentment es podrà votar", ha dit en una entrevista al programa 'bàsics'. Pisarello ha confirmat que el consistori està parlant amb la Generalitat per buscar "la fórmula" que permeti que qui vulgui votar pugui fer-ho sense que es posin en risc els funcionaris.

"Hi ha contactes en diferents àmbits", ha explicat Gerardo Pisarello, que ha recordat que un 70 % dels locals que s'obren a Barcelona en una cita electoral són de la Generalitat. El primer tinent d'alcalde ha dit que la resposta del Tribunal Constitucional és "dura, molt agressiva i desproporcionada" i que s'està estudiant "la millor fórmula" per garantir la participació l'1-O. "La voluntat de les dues administracions és que no es posin en risc els funcionaris que no s'hi vulguin implicar", ha sentenciat.

El primer tinent d'alcalde ha dit que no té por d'inhabilitacions i tampoc de reivindicar "el dret de les persones a expressar-se". Davant les crítiques que els comuns han rebut per no mullar-se amb l'1-O, Pisarello ha afirmat que "una cosa és la desobediència ciutadana i una altra és la institucional". En l'entrevista, ha carregat contra el full de ruta del govern català. "Hi ha coses que no s'han fet bé", ha dit, i ha instat la Generalitat a buscar "l'entesa i fórmules conjuntes". Pisarello ha explicat que la Guàrdia Urbana no ha rebut cap requeriment específic sobre l'1-O.