Concurs de receptes casolanes per reaprofitar les menges del Nadal

Fins a aquest dilluns es pot participar en el concurs Nadal de Profit, proposant una recepta senzilla per aprofitar les restes d'algun plat cuinat durant aquestes festes. De moment s'hi han enviat 17 receptes, que permeten reaprofitar les menges dels grans àpats per fer nous plats ben saborosos, des de vegetals fins a postres.

És tanta la quantitat  de menjar que s’arriba a cuinar per Nadal que en moltes ocasions acostuma a sobrar-ne. "Som gent de profit", una campanya de comunicació impulsada per l’Agència de Residus de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana, vol demostrar que tots aquests residus no tenen per què convertir-se en residus orgànics sinó que poden ser reutilitzats per cuinar un altre molt bon plat de Nadal. Per aquest motiu, i amb el propòsit de promoure el reciclatge, durant les festes s'ha obert el concurs Nadal de Profit.

El concurs consisteix a crear una recepta d’un àpat nadalenc cuinat a partir de sobres d'un altre que podem reaprofitar. Per participar-hi, els aspirants han d’omplir el formulari a través de la web i enviar la recepta amb una fotografia adjunta. El termini s'acaba aquest dilluns. Hi haurà premi per a 25 participants: un llibre amb les millors receptes de "Som gent de profit". L’organització es posarà en contacte amb els premiats aquesta mateixa setmana vinent.

Les receptes presentades inclouen productes de tradició nadalenca com torrons (de Xixona o xocolata), neules, gambes o carn d'olla, entre d'altres. De les 17 receptes presentades fins ara, 10 són postres, possiblement el que més mengem per Nadal.