El govern deixarà d’enviar els informes que Montoro exigia per controlar el referèndum

Es tracta dels certificats que acrediten que no s’estan gastant diners en el referèndum i que el Ministeri considera indispensables per seguir aportant a Catalunya els diners del FLA

El vicepresident de la Generalitat i conseller d'Economia, Oriol Junqueras, deixarà d'enviar informes setmanals al Ministeri d'Hisenda en què la Generalitat acredita que no s'estan gastant diners en el referèndum d'autodeterminació. Així ho comunica en una carta dirigida al ministre Cristóbal Montoro en què qualifica de "control polític" la documentació que se'ls requereix. El govern espanyol ja va alertar que, si no rebia la informació, deixaria d'aportar a Catalunya els diners corresponents al Fons de Liquiditat Autonòmica.

Per Junqueras, enviar la carta setmanal és "incompatible" amb el "règim jurídic excepcional destinat a regular i garantir la celebració del referèndum d'autodeterminació". El titular d'economia afirma, a més, que el "control polític" a què creu que se'ls vol sotmetre amb aquests informes "no té cap relació amb els objectius d'estabilitat pressupostària ni amb les finalitats de la legislació estatal en aquesta matèria". Tot i l'amenaça estatal de no ingressar els diners corresponents al FLA, fonts de la Generalitat asseguren que tenen prou liquiditat per funcionar en els propers mesos sense les ajudes estatals.

Tot i això, Junqueras assegura que seguiran enviant-los els informes de seguiment del Pla d'Ajust, que els remeten mensualment a mitjans de mes. Considera que aquests documents "contenen la informació necessària per a verificar el compliment del compromís amb els objectius de dèficit, deute i despesa pública". Segons fonts del Departament d'Economia i Hisenda, tenen previst enviar el corresponent al setembre en els propers dies.

Podeu consultar la carta aquí.