L’artista gironina Alicia Kopf exposa una reflexió sobre els pols a la Galeria Joan Prats

La Galeria Joan Prats, una de les més antigues de Barcelona, ha reobert aquest setembre amb una nova exposició: "Seal sounds under the floor", de la gironina Alicia Kopf. Es tracta d'una exposició que explora els pols nord i sud que s'emmarca en el projecte Art nou, que aposta per difondre les obres de joves artistes.

Alicia Kopf és una artista gironina que fa molts anys que és a Barcelona però pocs que té aquest pseudònim. Tot va començar quan va llegir una biografia d'Ernest Shackleton, gran explorador de l'Antàrtida, el vaixell del qual es va quedar atrapat en el gel. Va aconseguir salvar-ne la tripulació, i això el va fer un heroi. D'aquí Alicia es va interessar en el concepte d'exploració i va trobar molts punts en comú entre els artistes i els exploradors.

On les foques canten sota la terra

La mostra s'anomena "Seal sounds under the floor", o sigui "sons de foques sota la terra". És una de les primeres sensacions que els científics experimenten en arribar a pol nord o sud: sota el gel, hi ha vida. "Això et fa sentir que la terra és molt inestable, i que es pot trencar d'un moment a l'altre", es meravella Alicia. "Amb aquest títol he volgut portar aquesta sensació aquí, en aquesta galeria que, de fet, és una mica com un iglú amb les seves parets blanques i arrodonides." Unes parets sobre les quals l'artista no ha dubtat a intervenir: hi ha representat unes vistes panoràmiques dels pols, amb llapis i tinta xinesa.

Una de les sales de la galeria està dedicada a tota la documentació (fotos, vídeos i textos) que va recollir rigorosament per poder després treballar aquesta matèria i deixar anar la seva fantasia i fer créixer aquest cicle, del qual també farà un llibre. Alicia Kopf és un dels artistes seleccionats pel projecte Art nou primera visió, en el qual participen 14 galeries, amb l'objectiu de donar a conèixer el potencial artístic dels joves del país. El projecte culminarà amb una mostra conjunta a la Fundació Tàpies al novembre.