Gala Pin creu que el Principal “ha d’acabar sent equipament municipal” a llarg termini

La regidora de Ciutat Vella no descarta la compra del teatre per part de l’Ajuntament encara que sigui “d’aquí a molt de temps”

En una entrevista al programa 'bàsics', Pin ha reconegut que "per la història i per la ubicació", el Principal, que fa mesos que està sense activitat, mereix convertir-se en un equipament de la ciutat. "Segurament s'ha de poder negociar amb la propietat en termes que no siguin només econòmics", ha explicat la regidora.

Pin ha fet aquestes declaracions l'endemà que el tinent d'alcalde de Cultura, Jaume Collboni, rebutgés l'adquisició del teatre perquè l'Ajuntament "no pot" assumir-ne el preu. La regidora ha puntualitzat que "potser no passarà aquest any o d'aquí a cinc anys". Pel que fa a El Molino, Pin sí que ha confirmat que la compra queda totalment descartada.

En la mateixa entrevista, Pin s'ha referit a les compres d'edificis sencers per part de fons d'inversió i ha afirmat que "ens estem trobant amb pràctiques similars a les del 2006 i 2007, d'abans de la bombolla". I ha afegit que "tot i això no hi ha hagut un canvi legislatiu per fer front a aquestes pràctiques".