Gairebé mig milió de vehicles sortiran de Barcelona durant el pont de la Mercè

Aquest divendres ha començat l'operació sortida del pont de la Mercè. El Servei Català de Trànsit preveu que 480.000 vehicles sortiran de l'àrea metropolitana per passar el cap de setmana fora. Per tal de garantir la seguretat a les carreteres s'ha posat en marxa un dispositiu especial de trànsit en què treballaran 1.500 agents dels Mossos d'Esquadra.

A les 15 h d'aquest divendres s'ha posat en marxa el dispositiu especial de trànsit amb motiu del pont de la Mercè. Enguany, la festivitat de la Mercè cau en dilluns i per això molts barcelonins aprofitaran per allargar el cap de setmana i marxar fora.

El Servei Català de Trànsit calcula que entre aquest divendres i aquest dissabte sortiran de Barcelona 480.000 vehicles cap a la costa de Girona i Tarragona principalment. Per això, tot i que no es preveu que hi hagi congestions, el trànsit podria ser dens a l’autopista AP-7, al tram comprès entre Mollet del Vallès i Granollers; també al tram sud d’aquesta autopista entre el Papiol i Martorell; a la C-58 a l’altura de Montcada i Reixac; i a la B-23 a Sant Joan Despí.

L'operació tornada de vehicles s'espera que es faci de manera esglaonada entre diumenge i dilluns. Els trams amb més mobilitat seran l'autopista AP-7, al tram nord, entre Sant Celoni i el peatge de la Roca del Vallès; la carretera N-340, entre Torredembarra i el Vendrell; la C-31, entre Calonge i Santa Cristina d'Aro; i la C-32, a l'altura de Sitges.

Per tal de garantir la seguretat a les carreteres, durant aquests dies hi treballaran 1.500 agents dels Mossos d'Esquadra, que realitzaran més d'un miler de controls preventius, entre els quals més de 400 seran d'alcoholèmia.

El Servei Català de Trànsit recorda que cal extremar les precaucions a l'hora de desplaçar-se. Recomana revisar el vehicle abans de sortir i fer descansos durant els viatges llargs.