El patrullatge antiterrorista ja suposa el 45 % del total planificat a la ciutat

El conseller d'Interior, Jordi Jané, ha explicat que la vigilància antiterrorista dels Mossos d’Esquadra a Barcelona i la seva àrea metropolitana ja suposa el 45 % del total del patrullatge fet pel cos a la ciutat, un augment gradual que s'ha accentuat arran dels atemptats de París. Jané ha afirmat que, ara per ara, no hi ha cap amenaça terrorista concreta, però ha alertat que “no es pot abaixar la guàrdia”.

Jané ha assegurat que hi ha una major atenció policial a la ciutat i l’àrea metropolitana perquè “un conjunt d'amenaces anaven dirigides a un possible gran atemptat en època nadalenca i en un escenari de gran ciutat europea. I Barcelona ho és." La conseqüència és que el percentatge de Mossos dedicats a la lluita antiterrorista a la ciutat va arribar el desembre passat al 45 % del total d'efectius. Només dos mesos enrere, al setembre, aquesta proporció era del 24 %.

El conseller d’Interior ha afegit que l’augment del patrullatge preventiu ha estat especialment visible en infraestructures clau de la ciutat i ha assegurat que actualment l’objectiu principal és potenciar els serveis d’intel·ligència i informació per tal de prevenir possibles atemptats.

Actualment el nivell d'alerta antiterrorista a tot l'estat és de quatre sobre cinc, ja que es va apujar després dels atemptats de 2015 a París i Tunísia. Jané ha fet aquestes declaracions després de la cinquena reunió del Gabinet de Coordinació Antiterrorista. En la trobada, a més del conseller, hi han participat el director general de la Policia, Albert Batlle, i el comissari en cap dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero. No hi ha participat, però, cap representant de la Guàrdia Urbana.