Futur incert per a l’Escola Tata Inti

L’enderroc d’una part de l’escola comportaria el tancament de l’únic centre d’educació lliure de Sants

El projecte de l'escoleta de Tata Inti podria tenir els dies comptats. El motiu n'és l'ordre d'enderroc d'una part del local que el propietari va construir il·legalment. Els directius del centre ja han començat a negociar amb el districte per evitar que l'ordre s'executi.

Una vintena de famílies han triat Tata Inti per educar els fills els primers anys de vida. En aquesta escola de Sants fa tres anys que posen en comú alumnes de dos a sis anys tot i que en respecten els ritmes individuals d'aprenentatge. És l'únic projecte d'aquestes característiques que té el barri, però el seu futur és molt incert. Fa uns mesos, el propietari del local va rebre una ordre d'enderroc d'una part de l'edifici que havia construït de manera il·legal. L'execució depèn ara del districte i suposaria la fi de l'escoleta de Tata Inti i per això diversos representants de l'associació ja han començat a negociar amb el consistori.

La fundadora del projecte, Mercè Aranda, afirma que de moment els han assegurat que podran acabar aquest curs escolar i el que ve, però també és conscient que no hi ha res signat i que tant el propietari com el districte poden demanar-ne l'execució en qualsevol moment. Mentrestant, els pares dels alumnes no viuen aliens a aquesta situació. Les inscripcions per al proper curs escolar estan a punt de començar i, amb la incertesa, alguns ja es plantegen passar a l'educació convencional o deixar els fills a casa i educar-los ells mateixos.

Per tal d'assegurar la continuïtat del projecte a llarg termini, els membres de Tata Inti demanen al consistori que no executi l'ordre fins que no se'ls acabi el contracte de lloguer, el 2019. Asseguren que en aquell moment ja hauran amortitzat la inversió que van fer per adaptar el local a les seves necessitats i que ja estarien en condicions de trobar un nou espai. Des del districte, però, asseguren que això només seria possible si els ho demana el propietari de l'immoble.