Fusió d’instantànies en una exposició a la Sagrera

L’artista Paloma Rodríguez representa imatges d’autor i poètiques a la mostra “Sueño Amor Sola” de l’Espai 30

"Sueño Amor Sola" és una exposició de fotografies d'autor que neix d'un treball intens al llarg dels darrers 10 anys per part de Paloma Rodríguez. Aquesta autora i poeta exposa instantànies en blanc i negre. L'artista convida l'espectador a donar-li sentit a les imatges exposades.

La Paloma Rodríguez es defineix com una poeta que treballa amb la plàstica, la fotografia i la literatura. Des de petita dibuixava i feia collage, a la vegada que s'interessava per la literatura. De formació psicòloga, va estudiar tècniques d'estampació, gravat i litografia a l'Escola Superior de Disseny i Art Llotja.

Afirma que la seva forma de treball és molt lenta. Fotografia sempre des de la intuïció i l'imaginari. Al llarg de 10 anys ha capturat moments o coses que li han cridat l'atenció i després ha volgut trobar un diàleg entre les instantànies a través de la fusió i superposició de les imatges. "És un treball molt plàstic malgrat treballar a l'ordinador. Deixo veure el que vull que es vegi, les textures, la llum, l'edició és com si dibuixés", explica Rodríguez.

"Sueño Amor Sola" es tracta d'un treball particular i subjectiu. L'artista no vol transmetre res en concret i prefereix que cadascú connecti amb la seva poesia interior. Totes les fotografies són espais, paisatges o coses concretes. En la mostra només hi apareixen tres paraules que, de fet, són les que donen títol a l'exposició. Sueño, amor i sola són paraules que visualment atreuen l'artista.

Aquesta mostra, que s'ha vist anteriorment al Centre Cívic Pati Llimona i a l'Espai Fotogràfic Can Basté, es pot visitar fins al 10 de maig a l'Espai 30 de la Sagrera.