Més furts a l’interior de les botigues durant el Nadal

Amb la campanya de Nadal també hi ha un repunt dels furts, sobretot en botigues i zones comercials que acostumen a estar atapeïdes. Segons els Mossos d'Esquadra ara n'hi ha més a l'interior dels comerços que funcionen a ple rendiment. Les víctimes són els compradors i els mateixos comerços, on els lladres aprofiten les aglomeracions per endur-se'n productes.

En els últims anys les denúncies per furts o robatoris produïts entre l'1 de desembre i el 15 de gener superen els 700. L'any 2014 n'hi va haver un total de 730, mentre que el 2015 se'n van denunciar 738. Segons el president de la Fundació Barcelona Comerç, Salva Vendrell, durant la campanya de Nadal, tothom està més despistat i el fet que hi hagi més gent a les botigues comporta cert descontrol, com també passa durant l'època de rebaixes. Per tant, és un període on cometre robatoris resulta més fàcil.

La Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra han activat un dispositiu especial per aquestes dates, garantint la presència dels agents, però tot i això, recomanen també tramitar totes les denúncies quan es produeixi algun furt. De fet, els gerents o dinamitzadors dels eixos comercials ajuden a tramitar aquestes denúncies. Les botigues que han detectat més furts són les perfumeries, les botigues de roba i també les de productes electrònics.