La funerària municipal cau del ple per falta de suports

Badia retreu als grups que facin prevaldre els “interessos de partit” i l’oposició considera que la proposta del govern era “insuficient”

El govern ha retirat de l'ordre del dia del ple d'aquest divendres la creació de la funerària municipal per falta dels suports necessaris per aprovar-la. ERC ja va anuciar aquest dijous el vot contrari i el grup Demòcrata, Cs i PP no estaven disposats a votar-hi a favor. La CUP matenia la incògnita fins al debat del plenari. El regidor de Presidència, Eloi Badia, creu que l'oposició ha primat els interessos de partit. "Qui hi surt perdent és la ciutadania", ha afirmat. Des del grup Demòcrata, ERC i el PP consideren que la funerària que planteja el govern no podia incidir en la rebaixa de preus.

Fora de ple, Badia ha dit que el govern es dona ara un mes més per negociar amb els grups que han demanat fer "un projecte més ambiciós". El regidor de Presidència, però, ha dit sentir-se "perplex" pel vot en contra que volia fer ERC i ha demanat a la CUP fer "un pas endavant perquè la victòria no està feta".  Des d'ERC, Trini Capdevila ha insistit al govern que estudiï la compra del 36 % de Mémora per recuperar el control de Serveis Funeraris de Barcelona en comptes de fer "una funerària petita". Badia ha dit que aquesta proposta "no pot prosperar perquè la compra no està sobre la taula".

El portaveu del grup Demòcrata, Joaquim Forn, ha qualificat la retirada del punt de "nova derrota fruit de la supèrbia del govern". Forn ha dit que l'instrument que plantejava el govern "no és l'adient" per reduir preus i ha reiterat la proposta de rescatar tanatoris. Des del PP, Alberto Fernández Díaz, ha dit que la retirada del punt "confirma la precipitació i electoralisme del govern". El líder municipal del PP ha explicat que discrepen de la proposta del govern i que per reduir preus el que cal és "suprimir entrebancs perquè hi hagi més competència".

En una entrevista a betevé, aquest dijous el regidor de Presidència, Eloi Badia, ja va obrir la porta a posposar el debat per al mes següent si no acabava recollint els suports necessaris.