Sant Pere Claver posa en marxa Sport Jove, un pla per integrar joves a través de l’esport

La Fundació Sant Pere Claver ha engegat Sport Jove. La iniciativa va adreçada a joves d'entre 14 i 21 anys en risc d'exclusió social o amb alguna malaltia mental. L'objectiu d'aquest projecte és donar-los l'oportunitat de fer una activitat esportiva sense les exigències d'un club i integrar-los en un equip.

Sovint les persones amb malaltia mental o en risc d'exclusió social deixen l'esport al marge. Sport Jove és una iniciativa de la Fundació Sant Pere Claver per integrar joves d'entre 14 i 21 anys a través de la pràctica de futbol i bàsquet. L'objectiu és tornar-los l'hàbit de practicar exercici físic, integrar-los en un equip i millorar-ne l'autoestima.

El projecte va començar amb la pràctica de futbol, tot i que enguany s'ha introduït el bàsquet i ja s'estan fent proves de pàdel els caps de setmana. Els entrenaments es fan al Poliesportiu de les Tres Xemeneies i estan adaptats a les necessitats de tots els membres de l'equip.

Sport Jove va començar ara fa quatre anys com una experiència pilot de la Fundació Sant Pere Claver. Enguany, però, el projecte ha rebut les subvencions de l'Ajuntament i s'ha obert a tota la ciutat. Per formar part d'aquesta iniciativa els joves han d'estar atesos per algun servei de salut, social o de justícia. Les inscripcions per al curs que ve ja estan obertes.

En reconeixement al seu treball per la inclusió, la Fundació Sant Pere Claver ha rebut el premi a la millor iniciativa solidària durant la Festa de l'Esport del districte de Sants-Montjuïc.