Front comú municipal per reclamar a l’Estat una xarxa wifi més potent

BComú, CiU, ERC i PSC signen una declaració institucional que demana una revisió de la normativa estatal i europea que veuen “limitadora”

Els grups municipals de BComú, CiU, ERC i el PSC han signat una declaració institucional que insta el Govern espanyol a canviar la normativa perquè les ciutats puguin oferir una xarxa wifi lliure i de més qualitat. El primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, ha dit que la normativa estatal, que data del 2010, "és obsoleta" i que "limita" l'accés a internet a més velocitat. La declaració es presentarà a la Comissió d'Economia d'aquest dimarts.

"Som  aquí per escenificar un gran acord de ciutat, demanem la revisió de la normativa per defensar l'accés a internet com a servei públic de qualitat", ha dit Pisarello. El primer tinent d'alcalde ha assegurat que mentre les ciutats "fan els deures" per ampliar l'accés a internet a la ciutadania, es troben amb la "limitació" de la normativa estatal que "no ens permet avançar". Pisarello ha afirmat que l'accés a internet és "un dret bàsic" que permet comunicar-se amb l'Administració, trobar feina o participar en la vida política.

El primer tinent d'alcalde ha comparegut per anunciar la declaració institucional al costat de les regidores Sònia Recasens (CiU), Trini Capdevila (ERC) i Carmen Andrés (PSC), i del vicepresident de Localret, Andreu Francisco. La declaració valora que la Unió Europea sigui conscient de les limitacions de la normativa i que estigui articulant un projecte d'ajuda a les ciutats europees per facilitar el  desplegament de la xarxa wifi, i demana que s'apliqui a Barcelona amb la iniciativa Wifi4BCN.