La Fundació Mapfre dedica una mostra a Duane Michals, renovador de la fotografia

El fotògraf nord-americà va introduir a mitjan anys 60 la tècnica de la seqüència. També és conegut per incorporar textos a les instantànies

Fins al 10 de setembre es pot visitar a la Casa Garriga i Nogués una àmplia retrospectiva del fotògraf nord-americà Duane Michals. La seva producció es caracteritza per una gran llibertat, allunyada dels cànons preestablerts. La mostra consta de 175 obres, un total de 250 fotografies.

Duane Michals (McKeesport, Pennsilvània, 1932) es va iniciar com a aficionat als 26 anys en un viatge a Rússia. Va assolir notorietat a mitjan anys 60, quan va optar per distanciar-se de la fotografia de reportatge, la del caçador d’instants. Va començar a fer seqüències d’imatges que expliquen històries, més enllà d'allò real observat. Amb el mateix propòsit narratiu, poètic i a voltes filosòfic, va anar acompanyant algunes fotografies amb textos.

L'exposició de la Fundació Mapfre, comissariada per Enrica Viganó, s'articula en etapes successives que mostren diferents modalitats expressives en l'evolució del fotògraf.