El fotògraf de les estrelles ofereix retrats gratuïts per promocionar la seva escola

El fotògraf espanyol Jorge Represa, reconegut per haver retratat un miler de celebritats de tot el món, obre l'escola La Recámara a l'Antiga Esquerra de l'Eixample. Per donar a conèixer el centre ofereix als barcelonins fer-se una foto gratuïta durant aquest mes de març. Fins ara, ja ha fet 100 retrats. Amb el recull de totes les fotografies editarà un llibre.

La llista de personatges que ha fotografiat Jorge Represa és inacabable. La seva càmera ha retratat Woody Allen, Penélope Cruz, B. B. King, Zinédine Zidane, Bernard Herni Lévy, Vittorio Gassman, Miguel Delibes, Gloria Estefan, Naomi Campbell, Pedro Almodóvar i Calvin Klein, entre d'altres. "És el que es portava abans", assegura Represa sobre aquesta feina que va desenvolupar quan estava vinculat professionalment amb el Dominical d''El Periódico'. D'això, ja en fa més de 15 anys. Després Represa va deixar aquest tipus de feina per dedicar-se al projecte educatiu La Recámara a Cantàbria.

Amb l'ambició de créixer, l'artista obre a Barcelona l'escola La Recámara i per donar-la a conèixer convida a tots els barcelonins a fer-se un retrat gratuït. El telèfon de cita prèvia de l'estudi treu fum. Fins a mitjan mes han passat pel plató de Represa, situat al número 303 del carrer del Consell de Cent, un centenar de persones. Un cop es tanqui aquesta campanya de promoció s'editarà el llibre 'Barcelonins' amb les fotos dels ciutadans que hi han col·laborat.

"Ensenyo a mirar les fotos"

Represa assegura que a la seva escola no s'ensenya la tècnica de la fotografia sinó que l'alumne aprendrà a mirar les fotos i a educar l'ull. "Jo sóc autodidacta i vaig aprendre molt mirant molta foto de grans professionals", afirma Represa. I és així com dóna les classes: presenta monogràfics d'autors amb música de fons. A l'escola s'imparteixen dos tipus de cursos, un taller curt de retrat psicològic i un programa formatiu de dos anys sobre el llenguatge fotogràfic.

Jorge Represa, nascut a Valladolid l'any 1968, va començar a treballar de fotògraf per al suplement 'Gente' de "Diario16" en la dècada dels 80. Més tard va treballar com a independent a 'El Dominical' d'"El Periódico de Catalunya", amb més de 150 portades signades per ell. També ha treballat per mitjans tan prestigiosos com 'Vogue', 'Elle', 'Woman', 'Rolling Stone', o 'El País'. De 1990 a 2004 es va especialitzar en el retrat de famosos des del seu estudi de Madrid. El 2006 es va centrar en la fotografia d'autor i l'ensenyament. De la seva producció destaquen els retrats de famosos, com Michael Douglas, Luciano Pavarotti, Danny DeVito, Woody Allen o Quentin Tarantino.