Foment proposa un nou pla d’inversió per a Rodalies

El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha anunciat aquest dimecres al Congrés que està treballant en un nou pla d'inversió per a Rodalies de Catalunya. Espera poder-lo plantejar i acordar properament amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, amb qui s'ha de reunir en els propers dies. Des de la Generalitat estan oberts a parlar-ne però consideren que "no s'han de fer nous plans sinó complir els compromisos ja adquirits".

El nou titular de Foment ha assegurat que les infraestructures a Catalunya són "una prioritat" per a l'executiu espanyol, especialment els ferrocarrils. Segons les dades que ha exposat al Congrés, el Govern espanyol ha destinat 11.200 milions d'euros a infraestructures al principat des de l'any 2012. Tot i això, reconeix que en Rodalies "hi ha marge de millora" i que "cal fer-hi una inversió important", una inversió que s'ha compromès a impulsar durant aquesta legislatura.

Pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, l'anunci del ministre no aborda "el tema de fons". Rull assegura que vol parlar amb De la Serna, però ho vol fer sobre "com fem el traspàs dels trens, de les vies, de les catenàries i de les estacions". El conseller també reclama que, abans de fer nous plans, "es compleixin els compromisos ja adquirits".