Foment activa el dispositiu de la Guàrdia Civil a l’aeroport

De la Serna ha advertit als treballadors que si finalment no accepten la proposta de mediació, convocaran un laude d’arbitratge obligatori

El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha anunciat aquest diumenge que ja està en marxa el dispositiu de la Guàrdia Civil a l'aeroport del Prat per reforçar les línies de control de seguretat en cas que no s'arribi a un acord per aturar la vaga indefinida de 24 hores a partir de dilluns. De la Serna assegura que ja s'han començat a desplaçar efectius procedents d'altres comunitats autònomes per fer front al possible operatiu. La mesura afegeix pressió als treballadors d'Eulen, que aquest diumenge votaran en assemblea la proposta de mediació.

Des de l'Associació Espanyola de Guàrdies Civils asseguren que el dispositiu està en marxa i que ja hi ha agents a qui se'ls ha notificat verbalment que, si finalment hi ha la vaga indefinida, hauran de desplaçar-se a l'aeroport forçosament. Fins i tot afirmen que, si es necessita personal, es faran venir agents fins a Barcelona en el seu dia lliure o de vacances.

Bartolomé Barba, delegat de l'associació a Barcelona, ha criticat la mesura perquè suposa cobrir amb agents de la Guàrdia Civil un conflicte entre empreses privades i ha denunciat, de nou, que les condicions salarials del cos són inferiors respecte a les que tenen tant la Policia Nacional com els agents autonòmics.

Ara tothom està pendent de què decidiran els treballadors d'Eulen a l'assemblea prevista per aquest diumenge. Votaran la proposta que va sorgir de la mediació amb la Generalitat, que entre les mesures inclou un increment salarial de 200 euros mensuals en 12 pagues i que ja va ser rebutjada dijous passat.

Tenint en compte aquesta votació, De la Serna ha advertit als treballadors que aquesta és "l'última oportunitat" que tenen per acceptar la proposta de mediació i evitar un laude d'arbitratge obligatori, que asseguren que des del ministeri estan preparant si finalment no s'accepta la proposta. El conseller de Territori i Sostenibilitat  també ho ha explicat a través de les xarxes, on ha assegurat que el ministre li havia confirmat, fet que comportaria que els treballadors haguessin d'acceptar la proposta que sortís del laude d'arbitratge.

Aquest dissabte, De la Serna ha volgut donar un missatge clar i contundent de fermesa davant la crisi. Ha assegurat que al Govern espanyol no li "tremolarà la mà"  a l'hora d'aplicar dins la legalitat vigent tot allò que sigui necessari per garantir la seguretat a l'aeroport del Prat. A més, ha assegurat que des del govern "mai es permetrà que milions d'espanyols estiguin subjectes a les decisions i postures intransigents d'uns quants".

De la Serna no ha estat l'únic, totes les administracions han demanat responsabilitat a les parts per evitar que es perpetuïn les cues.