El Festival de Literatures Infantil i Juvenil s’acomiada

El festival de literatures i arts infantil i juvenil ha tancat aquests tres mesos dedicats a promoure la lectura entre els més petits. La cloenda de l'edició d'enguany ha tingut lloc al CCCB aquest dissabte. El Flic ha recorregut 25 municipis i ha rebut 6.000 persones.

L'objectiu del Flic és difondre la literatura per a infants i joves d'entre 0 i 18 anys i fomentar la lectura en aquestes edats. També se centra en les indústries culturals dels territoris de parla catalana.

El festival no es limita als llibres, també experimenta la relació entre la literatura i altres arts. Per això, el Flic va començar el desembre de 2011 amb un espectacle de circ de la companyia sueca Celso y Frana. També s'hi ha afegit la companyia de dansa Mar Gómez amb 'Perdiendo el tiempo', una fusió de dansa, circ, poesia, gest i humor que s'ha pogut veure al Mercat de les Flors. Per al festival s'ha interpretat una cantata de Roser Ros i Glòria Garcés, 'Moguda a la llibroteca'.

Durant el Flic, la literatura infantil i juvenil ha sortit de les prestatgeries i ha pujat als taxis. L'Institut Metropolità del Taxi s'ha adherit al festival oferint revistes als usuaris.

L'edició d'enguany ha homentjat la il·lustradora txeca Kveta Pacovska. Treballa en la creació d'àlbums il·lustrats tàctils i tridimensionals.