Un “flashback” a través dels 50 anys d’història del Festival de Cinema de Sitges

El Reial Cercle Artístic acull fins al 24 de setembre una retrospectiva amb cartells, programes i records de la llarga trajectòria del certamen

Una mostra al Reial Cercle Artístic, al Gòtic, commemora des d'aquesta setmana els 50 anys del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya. L'exposició, titulada "Memòria del fantàstic: 1967-2017", recupera l'arxiu essencial del certamen durant el seu mig segle de vida, i ofereix també un seguit d'activitats programades. Pel festival han passat estrelles com Terence Fisher, Christopher Lee o Guillermo del Toro, i moltes d'elles es poden trobar en les 40 fotografies exposades.

50 anys d'un dels festivals de cinema de referència de Catalunya donen per a molt: llibres, programes de mà, correspondència amb productores i directors de cinema, edicions del diari del festival dels primers anys que ara tenen aparença de fanzín, pintures dels cartells originals... Tot tipus de documentació que evidencia el canvi en la indústria des del 1967, quan se'n va celebrar la primera edició, i fins ara.

Diego López Fernández, comissari de l'exposició i també programador de la secció Brigadoon del festival, ha volgut donar llum a records de la memòria històrica del festival amb aquesta exposició programada dins d'una efemèride tan important. Segons Àngel Sala, director del certamen, "va ser impulsat per gent molt valenta en un moment difícil a Espanya".

L'exposició es podrà veure gratuïtament al Reial Cercle Artístic fins al 24 de setembre i a partir del 5 d'octubre, coincidint amb la inauguració del festival, es traslladarà al Centre Cultural Miramar de Sitges.