Pluja de querelles per l’1-O: ara, contra Lloveras, Buch i la Sindicatura Electoral

Aquestes tres querelles se sumen a les que ja ha admès a tràmit el TSJC contra tot el govern i els membres sobiranistes de la Mesa del Parlament

La Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha presentat una querella contra la presidenta de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), Neus Lloveras, i contra el president de l'Associació Catalana de Municipis, Miquel Buch, per promoure i col·laborar amb l'organització del referèndum independentista de l'1 d'octubre. Com a mesures cautelars, el fiscal sol·licita que es tanquin les pàgines web de les dues associacions i que s'enviïn requeriments als alcaldes perquè no facilitin cap tipus de recurs per a la celebració del referèndum ni imprimeixin, col·loquin o difonguin cartells que fomentin la votació.

Paral·lelament, la Fiscalia Provincial de Barcelona també ha presentat una querella contra els cinc membres que formen la Sindicatura Electoral de Catalunya, l'òrgan designat pel Parlament per fer d'àrbitre a la votació que està format pels juristes i politòlegs Marc Marsal, Jordi Matas, Marta Alsina, Tania Verge i Josep Pagès. Els acusa d'un delicte d'usurpació de funcions públiques, desobediència i malversació  de fons públics per haver dut a terme actes d'ordenació, regulació i impuls del referèndum de l'1 d'octubre prohibit pel Tribunal Constitucional. La fiscal, Ana Maria Magaldi, considera que les seves actuacions "una clamorosa manifestació de menyspreu al principi d'autoritat representat pel TC".