La fiscalia no recorrerà contra la decisió del Suprem sobre els membres de la Mesa

Argumenta en un comunicat que el jutge Llarena deixa clara en la interlocutòria la possibilitat de modificar les mesures cautelars si s’evidencia un retorn a l’actuació il·legal

El ministeri fiscal no recorrerà contra la decisió del jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llanera, que va dictar presó sota fiança de 150.000 euros per a Carme Forcadell, i de 25.000 euros per als membres sobiranistes de la Mesa: Lluís Guinó, Lluís Corominas, Anna Simó i Ramona Barrufet. En canvi, per a Joan Josep Nuet va decretar llibertat sense mesures cautelars.

A través d'un comunicat, la fiscalia assegura que les decisions preses pel Tribunal Suprem són "correctes" i que, per tant, no hi recorrerà. A més, indica que s'ha pres aquesta decisió perquè la interlocutòria deixa clara la possibilitat de modificar les mesures cautelars si hi torna a haver indicis d'actuació il·legal. Així mateix, fonts del ministeri fiscal assenyalen que és transcendent el fet que els querellats, en la seva compareixença, afirmessin que "o bé renuncien a l'activitat política futura, o els que desitgen seguir exercint-la ho faran renunciant a qualsevol actuació fora del marc constitucional".