El Firem-nos de la Sagrera arriba a la cinquena edició

Els alumnes de cinc escoles públiques de la Sagrera elaboren articles per recaptar diners per cobrir les colònies, sortides escolars i material

L'Associació la Sagrera es Mou organitza per cinquè any consecutiu la fira solidària Firem-nos, que enguany es farà diumenge 21 de maig. Cinc escoles del barri han elaborat un miler d'objectes per oferir-hi uns treballs fets a mà que van començar a elaborar a finals d'abril i que intercanviaran per donatius.

En concret, hi participaran l'Escola Pegaso, l'Escola l'Estel, l'Escola Turó Blau, l'Escola Congrés-Indians i l'Escola el Sagrer. En aquesta última, el grup de sisè de primària ha fet davantals a partir de camises en desús dels pares i avis, i els més petits han preparat llapis decorats amb emoticones, carpetes i corbates amb butxaques.

Els diners recaptats es repartiran entre els centres educatius i serviran per cobrir les colònies, sortides escolars i material socialitzat que necessitin els alumnes. Segons Montserrat Garrido, coordinadora de La Sagrera es Mou per les escoles, han recollit uns 30.000 euros durant les quatre edicions celebrades. D'aquests, una part és el que obtenen a la fira i, l'altra, que ha anat augmentat amb el pas dels anys, prové de l'aportació dels socis de La Sagrera es Mou. Tot i que el nombre de famílies beneficiades ha anat fluctuant al llarg dels anys, calculen que s'han atès entre 150 i 170 estudiants per any. Garrido assegura també que les necessitats continuen existint perquè no hi ha suficients recursos i també avança que l'any vinent s'hi afegirà l'Escola 30 passos, que és nova d'aquest curs escolar.

El Firem-nos se celebrarà el dia 21 a partir de les 11 del matí a la plaça dels Jardins d'Elx. A més del taulell dels productes fets pels alumnes, també n'hi haurà un altre amb els articles elaborats pels voluntaris de l'Associació la Sagrera es Mou per les escoles. La trobada inclourà actuacions musicals i es tancarà amb una cançó coreografia commemorativa de la cinquena edició que ha compost un exalumne de l'Escola el Sagrer.