El Festival de Fado visita per primera vegada Barcelona

La programació dona a conèixer la cultura portuguesa amb les actuacions de les reconegudes artistes Carminho o Ana Moura

Durant el 2 i 3 de setembre, el Festival de Fado ofereix música, cinema, conferències i exposicions amb l'objectiu d'apropar la cultura portuguesa a la ciutat. El plat fort seran les actuacions de Carminho i d'Ana Moura a la sala BARTS. Carminho presenta el seu nou treball 'Canto', que és el tercer àlbum d'aquesta reconeguda artista del "nou fado".

El Festival de Fado, una iniciativa de caràcter privat en col·laboració amb el Ministeri de Cultura de Portugal, se celebra per primera vegada a Barcelona, tot i que va néixer el 2011 i ja s'ha fet a vuit ciutats de tres continents. El Museu Marítim acull conferències entorn els misteris del fado, una exposició del Museu del Fado de Lisboa i projeccions sobre aquest estil musical. Totes les activitats són gratuïtes. La sala BARTS és l'escenari de les artistes més reconegudes del "nou fado" Carminho i Ana Moura, que actuaran dissabte i diumenge, respectivament.

Dissabte l'artista Carminho ha presentat el seu nou disc "Canto", que és el seu tercer àlbum. Carminho és una de les representants del renovat gènere del fado i en el seu últim treball compta amb col·laboracions de luxe, com un duet amb Marisa Monte ('Chuva no mar'), un tema amb lletra de Caetano Veloso ('O sol, eu e tu'), com també cançons amb lletres de Fernando Pessoa ('Na Ribeira deste Rio').