La cercavila dóna el tret de sortida de la Festa Major de Sant Antoni

El barri de Sant Antoni està de festa major. En el primer matí, els trabucaries han despertat els veïns amb els trets ensordidors. També s'ha fet la cercavila de benvinguda pels carrers del barri i la benedicció dels animals de companyia davant de l'Escola Pia Sant Antoni, que enguany celebra 200 anys d'història.

Tot i que la festa major va començar divendres a la nit, l’inici oficial de festes l’ha donat, aquest dissabte, la cercavila de benvinguda en què han participat els capgrossos, timbalers, els gegants Tonet i Rita i, com ja és tradicional, la Porca de Sant Antoni. També s'hi han convidat colles geganteres d'arreu per animar i fer passar una bona estona al públic.

El pregó d'enguany ha estat llegit pels representants de l'Escola Pia Sant Antoni,que aquest 2015 celebren els 200 anys de la fundació de l'escola. Una altra escola que també està d'aniversari són els Salesinas de Rocafort, que en fan 125 i ho celebren amb una exposició fotogràfica i una mostra de d'activitats escolars i de lleure.

Aquells que busquin productes originals, aquest dissabte, de 10 h a 20 h, es poden apropar fins a la cantonada del carrer de Rocafort amb Floridablanca, on hi ha el Mercat Boig Solidari. Un mercat de segona mà en què es venen objectes recollits a través de donacions de veïns i comerciants del barri. S'hi poden trobar tota mena de gangues: llibres, peces de bijuteria, jocs de taula, roba... Els diners recaptats es destinen a l’ONG De veí a veí en forma de productes de neteja i de primera necessitat.

Els amants de la cervesa també trobaran el seu espai a la tercera Fira de la Cervesa Artesana de Sant Antoni, ubicada al carrer de Viladomat, entre Floridablanca i Tamarit, fins a les 22 h.

La programació de la Festa Major 2015 durarà fins diumenge 25 i està plena d'activitats per a tots els públics.