Centenars de persones participen a la Festa de la Bicicleta

La festa ha començat amb una pedalada popular per diversos carrers de Barcelona amb l’objectiu de donar a conèixer la normativa d’ús de la bicicleta

Aquest diumenge se celebra el Dia Mundial de la Bicicleta, per això l'Ajuntament ha organitzat la Festa de la Bicicleta amb l'objectiu de donar a conèixer la normativa d'ús de la bicicleta per garantir una circulació més segura i cívica de tots els vehicles que circulen per Barcelona.

El tret de sortida de la festa ha estat a les nou del matí amb una pedalada popular que ha recorregut diversos carrers de la ciutat. Un centenar de persones amb les seves bicicletes s'ha unit a la iniciativa, que ha recorregut 12 quilòmetres entre Aragó amb Roger de Flor fins a arribar al passeig de Lluís Companys, on els esperava una fira d'entitats amb diverses activitats.

47 entitats i empreses participen a la fira, que estarà en marxa tot al matí de diumenge. En total, hi ha programades una vintena d'activitats per tal de promocionar l'ús d'aquest model de transport a la ciutat. S'hi pot trobar tot tipus d'activitats, des de circuits pensats per a totes a les edats a un espai pensat per provar bicicletes o curses Cargobike. Però també poden trobar espais on fer experiments amb bicicleta, com ara pedalar per cuinar crispetes o fer sucs naturals. A més, hi ha actuacions i tallers per distreure els més petits que s'acostin fins a la festa.

Durant la Festa de la Bicicleta es repartiran un total de 8.000 exemplars en format de butxaca del plànol de carrils bici de la ciutat. El plànol inclou els quilòmetres construïts i en construcció, dades sobre altres mitjans de transport, estacions de Bicing i informació sobre l'actual normativa de circulació dels ciclistes.

Però, l'activitat al voltant de la bicicleta no acaba aquí. Durant tot el mes també té lloc l'esdeveniment internacional 30 dies amb biciBCN, un projecte que compta amb la col·laboració de diversos col·lectius ciclistes així com l'Ajuntament i l'AMB. Durant aquest mes ja s'han afegit a la iniciativa més de 1.600 persones que ja acumulen més de 20.000 km pedalats.