La Festa de la Ciència omple d’experiments el Parc de la Ciutadella

La novetat d’aquesta 11a edició és una projecció de 360 graus que mostra els avenços en medicina

Aquest cap de setmana el Parc de la Ciutadella acull l'onzena edició de la Festa de la Ciència. Diversos centres d'investigació i universitats brinden l'oportunitat de fer experiments i participar en tallers. L'esdeveniment incorpora també propostes i activitats nocturnes, com l'observació d'astres.

La Festa de la Ciència organitza un centenar d'activitats repartides durant el cap de setmana al Parc de la Ciutadella. Entre tots els experiments i tallers, el plat fort és  una carpa amb una projecció de 360 graus per explicar com els avenços en genètica i biotecnologia estan fent que la medicina sigui cada vegada més personalitzada. Amb aquesta festa és posa el punt final al Festival Barcelona Ciència.

La iniciativa ha aplegat centres d'investigació privats i universitats de tot Catalunya per apropar la ciència a la ciutadania. La programació va adreçat a tots els públics i incorpora xerrades i conferències, com per exemple un col·loqui sobre la qualitat de l'aire a les grans ciutats o les implicacions del canvi climàtic.

També hi ha propostes nocturnes, com l'observació d'astres, una mostra del festival Pint of Science sobre la recerca de vida extraterrestre i un concert amb música produïda amb sintetitzadors casolans.