La Federació de Persones Sordes de Catalunya deixa de prestar el 40 % dels serveis

L’aturada és una mesura de protesta per l’impagament de les nòmines des de fa quatre mesos arran de la intervenció dels comptes de la Generalitat per part de l’Estat

Fins al 26 de novembre, la plantilla de la FESOCA farà una aturada del 40 % dels serveis per instar la Generalitat que solucioni els impagaments de les nòmines. La Secretaria d'Afers Socials i Famílies s'ha compromès a estar a sobre del cas, demanant al Ministeri d'Hisenda que desbloquegi les partides.

Els treballadors de la Federació de Persones Sordes de Catalunya, FESOCA, fa quatre mesos que no cobren les nòmines i per aquest motiu han iniciat una aturada del 40 % dels seus serveis fins al 26 de novembre. A més, han dirigit una carta al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies per tal que des de la Generalitat se solucioni la seva situació.

Segons Francesc Esglesies, secretari d'Afers Socials i Famílies, "quan el Ministeri d'Hisenda desbloquegi les partides, es procedirà a la tramitació del pagament", tràmit que pot durar al voltant de sis setmanes. El secretari també s'ha compromès a enviar per burofax a Madrid la carta de la FESOCA i, un cop feta la publicació de la resolució definitiva, a reunir-se amb la Federació de Persones Sordes de Catalunya per planificar el calendari de pagaments. Ha afirmat, a més, que "els ajudarem a intercedir amb alguna entitat financera perquè puguin rebre els diners al més aviat possible".

Econòmicament l'entitat depèn, en un 80 %, de subvencions de la Generalitat, el Ministeri de Treball i Seguretat Social, el Ministeri de Sanitat Serveis Socials i Igualtat, i la Diputació i l'Ajuntament de Barcelona. El 20 % restant correspon a subvencions privades. La FESOCA treballa en els àmbits sanitari, judicial, social i educatiu a través de la interpretació de llengua de signes en català.