Fernández Díaz reclama a Colau que doni suport als alcaldes contraris al referèndum

El líder municipal del PP ha qualificat de “decisió totalitària” el canvi de direcció al Consorci d’Educació de Barcelona

El president del Grup Municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, confiava el matí d'aquest dijous que l'alcaldessa, Ada Colau, no facilités que hi hagués urnes en el referèndum de l'1 d'octubre. "Ella sap que això significaria incomplir la llei", ha dit Fernández Díaz, i ha assegurat que no preveu que l'alcaldessa vagi "en contra de la llei". A la tarda, però, el dilema dels darrers dies s'ha desencallat i finalment a Barcelona es podrà votar l'1-O.

El líder municipal del PP ha dit, també, que espera que Colau doni suport als "alcaldes democràtics que compleixen la llei" i rebutgen l'1-O. "Em resisteixo a considerar que Ada Colau vagi més enllà de dir que vol afavorir la participació des d'un discurs polític", ha afirmat Fernández Díaz i ha afegit "si estàs disposada a incomplir la llei, com li pots dir després als barcelonins que respectin les normes?". El popular confiava aquest dijous al matí que Colau no facilités les urnes, però finalment, el govern municipal ha arribat a un acord perquè es pugui votar a la ciutat.

Fernández Díaz ha qualificat de "decisió totalitària" que el govern català hagi destituït el president del Consorci d'Educació de Barcelona, Lluís Baulenas, càrrec que assumirà la consellera Clara Ponsatí. "El Consorci ha de posar l'accent en l'inici de curs i no en canvis de direcció per cedir urnes", ha valorat.