Fernández Díaz: “Com ha vingut Colau a treballar avui, en metro o en cotxe oficial?”

Cs demanarà la reprovació de Mercedes Vidal al capdavant de TMB al Consell Metropolità de l’AMB

Coincidint amb l'onzena jornada de vaga de metro aquest dilluns els grups municipals de PP i Cs han criticat la gestió de TMB i el govern municipal de les negociacions amb els treballadors. El president del Grup Municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, s'ha preguntat amb ironia com ha anat l'alcaldessa, Ada Colau, a l'Ajuntament, si en metro o en cotxe oficial. Per la seva banda, la presidenta del Grup Municipal de Cs, Carina Mejías, ha explicat que demanaran la reprovació de Mercedes Vidal al capdavant de TMB al Consell Metropolità de l'AMB.

Fernández Díaz ha llançat aquesta pregunta després de demanar diumenge a l'alcaldessa que aquest dilluns agafés el metro i que "palpés la realitat, les aglomeracions a andanes i combois" i deixés el cotxe oficial "que va prometre suprimir i ara utilitza". Fernández Díaz també va demanar a Colau que rellevés Mercedes Vidal al capdavant de les negociacions amb els treballadors del metro. Considera que s'ha demostrat que Vidal és "incapaç".

Per la seva banda, la presidenta de Cs, Carina Mejías, també ha criticat la gestió de la mobilitat del govern municipal. Considera que, amb la idea de pacificar-los, "s'estan fent estrets molts carrers improvisant la instal·lació de carrils bici". Això, sumat a la vaga del metro i la del Bicing, evidencien, segons Mejías, que cal rellevar els responsables de Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona.

"L'Ajuntament no hauria de fer de banc de la Generalitat"

Carina Mejías i el diputat de Ciutadans i portaveu a la Comissió de Salut al Parlament, Jorge Soler, han visitat aquest dilluns les noves instal·lacions de l'Hospital del Mar, que es van inaugurar al maig. A la sortida, Mejías ha lamentat que s'hagin finançat, sobretot, amb fons de l'Ajuntament de Barcelona. Considera que hauria de ser la Generalitat qui hagués assumit el cost de les obres i ha criticat que el consistori faci de "banc de la Generalitat de Catalunya".