Ferida greu una menor de 16 anys després de ser atropellada per un conductor begut

El responsable de l’accident ha estat detingut i acusat d’un delicte contra la seguretat del trànsit per conduir sota els efectes de l’alcohol i un altre de lesions greus, a més de desobediència i resistència a l’autoritat

L'atropellament es va produir dilluns a les 23 h al carrer de Perpinyà, número 22, quan un turisme va envestir una motocicleta en què viatjaven una noia de 16 anys i el seu pare. A conseqüència del xoc, un dels ocupants de la moto, la menor, va quedar atrapada sota el cotxe, que la va arrossegar 700 metres abans de parar. L'infractor la va empènyer pel carrer de Perpinyà, va tombar per Jaume Huguet, Ramon de Penyafort, Cristóbal de Moura i, finalment, es va aturar al carrer de Mart, a Sant Adrià de Besòs. El jutge ha decretat presó provisional per al conductor, que tenia una taxa d'alcoholèmia d'1,09 %.

Quan el cotxe es va aturar, ja al terme municipal de Sant Adrià de Besòs, la noia va ser auxiliada per vianants que en aquell moment eren al carrer, que també van retenir el conductor del turisme fins que van arribar els Mossos d'Esquadra. Els agents van identificar-lo i van acabar detenint-lo per resistència i desobediència.

Quan la Guàrdia Urbana va arribar al lloc dels fets van sotmetre el conductor a una prova d'alcoholèmia. La taxa que va donar, un 1,09 %, és superior a la permesa i suposa un fet penal. Per això se li imputa un delicte contra la seguretat del trànsit per conduir sota els efectes de l'alcohol, a més d'un altre de lesions greus produïdes per imprudència greu i omissió del deure de socors. El cas és en mans d'un jutjat de Badalona, que ja ha decretat presó provisional comunicada i sense fiança per a l'acusat; considera que pot fugir de la justícia, obstruir la instrucció penal o bé tornar a delinquir.

La noia ferida va ser traslladada a l'Hospital Vall Hebron, on encara es troba ingressada a l'UCI en estat greu.