Fer l’examen de conduir aquest estiu podria ser missió impossible

La Federació d’Autoescoles de Barcelona (FAB) alerta que, si els examinadors fan vaga al juny i juliol, algunes autoescoles hauran de tancar

L'Associació d'Examinadors de Trànsit (Asextra) ha convocat una vaga per reclamar una millora salarial. "Actualment, els incentius per fer aquesta feina són molt baixos", explica Máximo González, examinador de Barcelona. El 24 de maig es reuniran amb la Direcció General de Trànsit (DGT) per negociar. Si no els ofereixen cap millora, faran vaga tres dies per setmana a partir de la darrera de juny.

"A Barcelona, falten entre 15 i 20 examinadors", ha explicat la presidenta de la Federació d'Autoescoles de Barcelona (FAB), María Olivera, en una entrevista a 'La tarda de Barcelona', de betevé 91.0 fm. De mitjana, les autoescoles envien a examen uns 30 alumnes l'any quan se n'havien arribat a enviar 43. "Estem perdent diners i els alumnes perden oportunitats d'examinar-se", ha lamentat la presidenta de la FAB. Per això ha assegurat que la confirmació de la vaga aquest estiu -època en què més gent s'examina- pot ser la sentència de mort d'algunes autoescoles.

Escolteu aquí l'entrevista a María Olivera:

D'altra banda, també en una entrevista a 'La tarda de Barcelona', de betevé 91.0 fm, l'examinador de la DGT Máximo González s'ha queixat de les condicions laborals del col·lectiu. "No val la pena estar al carrer patint segons quines coses quan pots estar, cobrant el mateix sou, a l'oficina", ha dit. Per això, examinadors de tot l'estat es manifestaran el 2 de juny davant la Direcció General de la Funció Pública, a Madrid, per demanar millores salarials i preveuen fer vaga tot l'estiu.

Escolteu aquí l'entrevista a Máximo González: