Associacions i entitats veïnals criden a ocupar simbòlicament la Rambla contra l’especulació

Diverses entitats i col·lectius han fet una crida a participar en una ocupació simbòlica de la Rambla el dissabte 28 de gener. L'acte vol servir per protestar contra el procés d'especulació i "gentrificació" creixent que, segons els convocants, s'està produint a Barcelona i causa l'expulsió del veïnat barceloní.

La convocatòria la signen una trentena d'associacions i entitats veïnals com ara la FAVB, la Taula Veïnal d'Urbanisme de Barcelona, Arquitectes sense Fronteres, la PAH, Crida Constituent, Som Paral·lel o les associacions de veïns de Poblenou, la Sagrera, la Sagrada Família, el Carmel o Sant Andreu de Palomar, entre d'altres. Totes denuncien que l'especulació que es produeix a Barcelona està generant una pujada descontrolada dels preus de l'habitatge.

També critiquen la mala gestió del turisme, que ha portat la ciutat a un "model massificat" i la precarització de les condicions laborals. Reclamen "espai públic per gaudir de la ciutat i conviure, no per fer negoci" i lamenten "la destrucció del comerç de proximitat, que és substituït per botigues de records i grans cadenes de moda i d'alimentació".