La Farga s’imposa en les votacions populars com el millor carrer guarnit de Sants

Les votacions dels veïns i veïnes sobre el millor carrer guarnit disten de la decisió del jurat oficial. La plaça de la Farga, amb l'ambientació de la pel·lícula 'Charlie i la fàbrica de xocolata', ha guanyat tres dels quatre premis populars atorgats aquest dissabte. Els oients d'Ona de Sants-Montjuïc han guardonat la Farga com a millor carrer, igual que la votació organitzada per Sants 3 Ràdio. Aquests últims, però, també l'han premiada per tenir el millor sostre.

Durant la setmana, 2.328 veïns han participat en la votació popular organitzada per El3.cat i Sants 3 Ràdio. Aquest dissabte, la cerimònia ha començat a les 12 h al carrer de Valladolid amb l'actuació dels Gegants de Sants. Els portaveus de diversos partits polítics han pujat a l'escenari per fer l'entrega dels diversos premis a totes les comissions participants en el concurs de carrers guarnits. Aquest ha estat el resultat de la 17a votació de premis populars de Sants 3 Ràdio:

 1. Plaça de la Farga: 504 vots.
 2. Carrer de Sagunt: 302 vots.
 3. Carrer d'Alcolea de Baix: 275 vots.
 4. Carrer de Finlàndia: 266 vots.
 5. Carrer d'Alcolea de Dalt: 190 vots.
 6. Carrer de Valladolid: 115 vots.
 7. Carrer de Galileu: 110 vots.
 8. Carrer de Rosés-Casa Gran: 90 vots.
 9. Carrer de Santa Cecilia: 88 vots.
 10. Carrer de Robrenyo: 67 vots.
 11. Carrer de Guadiana: 57 vots.
 12. Carrer de Papin: 49 vots.
 13. Carrer de Masnou: 46 vots.
 14. Carrer de Canalejas: 24 vots.
 15. Carrer de Vallespir de Dalt: 23 vots.
 16. Carrer de Vallespir de Baix: 13 vots.
 17. Els Borinots: 12 vots.
 18. Carrer de Rossend Arús: 7 vots.

Els oients de l'emissora Ona Sants també han votat. En la seva 26a edició, els veïns han coincidit a donar el primer premi a la plaça de la Farga amb un 24,5 % dels vots, però el de la millor portalada se l'ha emportat Alcolea de Baix amb un 22 % del resultat. La plaça de la Farga va quedar en tercer lloc en els premis atorgats pel jurat de la Federació Festa Major de Sants, pel darrere dels carrers de Sagunt i d'Alcolea de Dalt.

Poques hores abans de posar el punt final a la Festa Major de Sants, el govern municipal fa una valoració positiva d'aquesta setmana. Laura Pérez, regidora del districte de Sants-Montjuïc, destaca que aquests dies han transcorregut "sense incidents greus". Tot i això, s'han originat diversos conflictes als carrers, sobretot relacionats amb terrasses i venda ambulant il·legal, i han desaparegut diverses figures dels guarniments. Malgrat la gran afluència d'enguany, la regidora assegura que aquesta festa major és "per a veïns i veïnes" i que s'ha pogut gaudir "des de la proximitat".