Fan passar per infractora viària la mare morta per evitar perdre punts del carnet

Un matrimoni de Barcelona ha estat imputat per 10 delictes de falsedat documental per voler fer creure a Trànsit que era la mare d'ell qui havia comès les imprudències viàries per les quals la parella havia estat multada en reiterades vegades per excés de velocitat. Això era impossible, perquè la dona fa temps que és morta. Els Mossos ja han iniciat els expedients sancionadors per retirar als infractors punts del carnet de conduir.

La imputació es va produir el dia 3, després de confirmar-se que el matrimoni -ell, de 58 anys; ella, de 48-havia estat multat en els últims cinc anys fins a 10 vegades per superar amb escreix la velocitat permesa en diverses vies on s'havia col·locat radars, tot i tractar d'ocultar-ho. L'estratègia de la parella, de nacionalitat espanyola, va ser acusar la mare d'ell d'haver comès les infraccions: la primera, a Llagostera el juliol de 2008; dies més tard, a Puig-reig; novament, a Llagostera i, tres anys després, set cops més en carreteres, autovies i autopistes de Sant Just Desvern, Castell - Platja d'Aro i Caldes de Malavella.

En tots els casos, imprudències greus que suposaven la pèrdua de punts del carnet. Tot i ser ells els titulars dels dos cotxes enxampats "in fraganti", van recórrer les multes al Servei Català de Trànsit al·legant que qui conduïa els vehicles era la mare dels imputats, morta anys enrere. L'engany no va colar, i a banda de reactivar-se els expedients administratius que comportaran sanció econòmica i retirada de punts, hauran d'enfrontar-se ara amb una citació judicial per presumpta falsedat documental.