Família i amics preparen un homenatge a Albert Musons

S’inicia una campanya de micromecenatge per publicar dos llibres de l’activista gracienc quan es compleixen 10 anys de la seva mort

Falten pocs mesos perquè es compleixin 10 anys de la mort d’Albert Musons, per això, família i amics han començat a organitzar un homenatge per aquest octubre. Periodista, historiador i conseller, però sobretot gracienc, va estar vinculat a la cultura popular de la Vila de Gràcia. Ara, es volen publicar dos llibres amb material inèdit de l’activista gracienc.

Va ser fundador de la revista 'Carrer Gran' i del Taller d’Història de Gràcia i impulsor de la commemoració de la Revolta de les Quintes. I també va ser escolta i casteller de la Vila de Gràcia.  En els últims anys se li han fet alguns reconeixements com un dinar popular, una placa o un llibre. També se li ha fet una obra de teatre, ‘El rellotger de Gràcia’, on ell era l’alcalde d’una Gràcia independent.

Ara, per commemorar el desè aniversari de la mort de Musons, amics i familiars volen fer-li un homenatge amb la publicació dues obres inèdites. Per fer-ho, engegaran dilluns 13 de març una campanya de micromecenatge a Verkami, per assolir 7.000 euros i poder editar les dues publicacions.

Dues obres amb material inèdit

Un dels llibres es basa en la correspondència amb un amic des de l’illa de Menorca i es titularà ‘Cartes des de Menorca’, amb fotografies de David Betbesé que el mateix Musons havia encarregat. Aquest relat es vol fer amb una edició acurada en què les fotos tinguin molt protagonisme i acompanyin els textos del periodista gracienc.

L’altre llibre pertany a una faceta poc coneguda de Musons, la de poeta. Sota el nom ‘A tota la bona gent que he conegut’, es recopilen poesies que ell enviava a amics i coneguts per Nadal o en celebracions.

Mentre es va gestant el projecte dels llibres ja ha començat una altra iniciativa amb la recuperació de les 'Notícies de la Gràcia independent', que s’havien publicat a "Gràcia Web" entre els anys 1999 i 2000 amb Musons, Gerard Maristany i Pep Gorgori. Ara, es poden llegir cada setmana a l’'Independent de Gràcia'. A més, el grup organitzador de l’homenatge està obert a més propostes dels veïns i entitats de Gràcia.