Falten famílies d’acollida per als nens sahrauís

D’aquí a uns dies arribaran 450 infants sahrauís a Catalunya a passar els mesos d’estiu. Les entitats alerten que encara falten 40 famílies acollidores, 15 a Barcelona

Són infants que viuen en campaments de refugiats al desert de Tindouf, al sud d'Algèria, i sobreviuen gràcies a l'ajut internacional. A l'estiu han de fer front a temperatures extremes i per això fa anys que s'organitzen les colònies. Les associacions asseguren que amb la crisi econòmica, les acollides s'han reduït en els darrers 10 anys.

En una entrevista a 'El matí de Barcelona', de betevé 91.0 fm,  Antònia Hernández, coordinadora de les colònies de nens sahrauís al Barcelonès, ha explicat que per fer-se família d'acollida es pot consultar el web www.saharacatalunya.org, on es troba tota la informació. Són infants que viuen en campaments de refugiats al desert de Tindouf, al sud d'Algèria, i  sobreviuen gràcies a l'ajut internacional. Part del poble saharauí viu en aquests campaments des de fa prop de 40 anys, des que el Marroc va ocupar el Sàhara Occidental i des d'aleshores reclamen un referèndum d'autodeterminació. L'objectiu de les colònies d'estiu és que aquests nens puguin fugir de les altes temperatures del desert a l'estiu, fer-se revisions mèdiques i conèixer altres realitats.

Recupera aquí tota l'entrevista: