El Col·legi d’Arquitectes estrena una façana més sostenible

La reforma del Col·legi manté l’esperit de l’arquitecte Xavier Busquets i l’esgrafiat de Pablo Picasso a la base

Les vuit plantes de l'edifici d'oficines del Col·legi d'Arquitectes ha trigat quatre anys de reforma. El 2014 van guanyar el concurs l'equip Fuses-Viader i els arquitectes Jorge Perea i Jordi Mansilla. La construcció data del 1962 i, a banda de renovar-ne l'aspecte se n'ha millorat l'aïllament tèrmic i acústic i s'ha fet més sostenible a partir d'energies renovables.

La construcció té més de 50 anys i se n'ha millorat l'aïllament tèrmic i acústic. A l'exterior, les finestres estan envoltades de plaques fotovoltaiques. Amb aquesta mesura es preveu reduir el consum energètic de l'edifici a la meitat. La reforma ha costat 1,8 milions d'euros.

Però aquesta actualització de les prestacions manté allò que el fa únic: l'esgrafiat de Picasso a la base. Va ser una petició de l'arquitecte Busquets, que va facilitar fotografies i vídeos de cultura popular a la mateixa plaça Nova que van servir d'inspiració al pintor malagueny.

La inauguració s'ha celebrat amb una xerrada amb arquitectes i membres del jurat que va triar el concurs guanyador. També s'ha projectat un mapatge a la façana acabada d'estrenar. El muntatge audiovisual ha combinat imatges històriques amb l'explicació de les millores ecològiques de l'estructura.