Una exposició sobre com batega el Parc de la Ciutadella al llarg del dia

Joaquim Viñolas fotografia durant 14 anys el parc i n’exposa el resultat al Centre Cívic Convent de Sant Agustí

"El Parc de la Ciutadella i la seva gent" és el títol d'una exposició de fotografies singular. Ho és, no tant per l’espai retratat, el Parc de la Ciutadella, sinó per la intenció del fotògraf, en Joaquim Viñolas. Després de 14 anys fotografiant aquest emblemàtic espai de la ciutat l’autor mostra els diferents batecs del parc segons l’hora i les persones que hi són. En total ha fet més de 500 instantànies però en mostra una trentena amb la intenció que es redescobreixi l’espai.

En Joaquim Viñolas, arquitecte i professor de disseny ecològic de professió, ha dedicat 14 anys a immortalitzar diferents moments del Parc de la Ciutadella. Assegura que les instantànies mostren que "el parc és un sistema viu que té el seu metabolisme i que  la gent forma part d’aquest metabolisme, o sigui, la gent vibra i palpita al ritme del parc i el parc acull tota aquesta gent amb una flexibilitat i una diversitat espectaculars”.

De les 500 fotografies que ha fet al llarg d'aquests anys n'ha seleccionat una trentena per a l'exposició "El Parc de la Ciutadella i la seva gent", que es pot visitar al Centre Cívic Convent de Sant Agustí. En aquestes fotografies es capten diferents moments de la vida quotidiana que hi ha al parc.

Redescobrir la realitat

L’autor ha triat aquestes fotografies amb la intenció de destacar aspectes o elements que moltes vegades passen desapercebuts. Assegura que amb les fotografies "il·luminem la realitat des de la perspectiva d’una càmera, tot allò que per excés de ser conegut, per excés de quotidianitat, es rebel·la com a nou, i llavors m’interessa molt aquesta faceta de redescobrir la realitat”.

Amb aquesta exposició de fotografies en Joaquim Viñolas ens presenta la relació especial que s’estableix entre el parc i els usuaris.